HABE ! ; ! ; !

Κάτι δεν μου κάθετε καλά σ’ αυτή τη προσπάθεια των Άγγλων.

Είναι γνωστό ότι γιά μιά τέτοια ενέργεια χρειάζεται :

Α) Άδεια ή ενημέρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) γιά την έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ (Notice to Airmen).

Β) Εάν χρησιμοποιείτε ραδιοερασιτεχνική συχνότητα χρειάζεται και διακριτικό το οποίο δεν ακούσαμε αλλά υπάρχει και η δικαιολογία ότι ήταν σε μιά περιοχή που είναι σε μικρή ισχύ ελεύθερη η χρήση κάτι σαν τα PMR.

Γ) σε σχετική φωτογραφία που είδα το κουτί έχει την ένδειξη “ Ακίνδυνο πείραμα μετεωρολογίας”

Γιά την πρώτη περίπτωση περί ΝΟΤΑΜ, παρακολουθούσα την αεροπορική κίνηση 11:00-12:00 χωρίς καμιά αλλαγή στά δρομολόγια και όταν η ΥΠΑ εκδίδει ΝΟΤΑΜ είναι ακριβείς και σε κυνηγάει ο χρόνος γιά το πείραμα. Άρα ΝΟΤΑΜ δεν ζητήθηκε παρ’ ότι στό επίσημο site https://ukhas.org.uk/general:beginners_guide_to_high_altitude_ballooning

αναγράφει στό κεφάλαιο Safety:

We have permission from the CAA to launch payloads attached to meterological balloons, a NOTAM (Notice to Airmen) is issued and we contact the ATC (Air Traffic Control) just before we launch. (They often ask us to wait 10mins to allow a plane to pass over!)

habe1habe2

Η πρώτη εικόνα είναι σις 11:30 και η δεύτερη 12:10

Kαι μην μου πείτε ότι 10 λεπτά πρίν πήραν τηλέφωνο και είπαν το “αφήνουμε”……

Αν δείτε το σημείο προσγείωσης στό χάρτη που έχουν οι ίδιοι δημοσιεύσει και βάλετε την επιλογή satelite
θα δείτε σε τί απόσταση είναι το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τανάγρας.

habe3

Ερώτηση 1η: Άν ,(πάρα πολύ πυθανόν! ! ! ), ο καιρός παρέσυρε το μπαλόνι πρός το Ελ.Βενιζέλος και υπήρχε η σχετική καταγγελία από κάποιο αεροσκάφος τι θα γινόταν ; ! ; !.

Εδώ λοιπόν υπάρχει ένα μεγάλο κενό που κανείς δεν θα το απαντήσει γιατί είμαστε χώρα “ολίγον Μπανανίας”

Ερώτηση 2α : αν το μπαλόνι έφερε σαν φορτίο μικροσκοπικό πομπό CB θα έτρεχαν έτσι οι ραδιοερασιτέχνες ; ! ; ! ή θα οργίαζε η παραφιλολογία ποιός τους έδωσε την άδεια και με ποιά ΝΟΤΑΜ έγινε η ενέργεια (τότε θα την θυμόταν την ΝΟΤΑΜ) και τι δουλειά έχουμε οι ραδιοερασιτέχνες μ’ αυτές τις ενέργειες. Γιατί δεν εκπέμπει έστω το διακριτικό των CB …. και άλλα ευτράπελα .

Δεν είμαι αρνητικός σε τέτοιες ενέργειες πολλά χρόνια πρίν “2002” είχαμε την ιδέα αυτή και τα υλικά, τα οποία υπάρχουν ακόμα , γιά τέτοιες ενέργειες αλλά ……ας όψεται η Ελληνική  » κακή νοοτροπία «.

θα επανέλθουμε σύντομα ! ! !

Σχολιάστε